Mit egyél Valentin napon, hogy fergeteges szexuáis élményben legyen részed?

A Valentin napot manapság már sok pár ünnepli. Egy randi, egy finom vacsora, némi gyengédség, és máris könnyen az ágyban találhatjátok magatokat, miközben a szerelmeteket megkoronázzátok egy tökéletes szexuális együttléttel.
Valentin napon igazán érdemes tehát afrodiziákumokat fogyasztani, hiszen ezek kellően előkészítik a szervezetet az érzékek fokozására, és felkorbácsolhatják a szexuális vágyat.
Fontos azonban szem előtt tartani, hogy míg bizonyos élelmiszerek potenciális előnyökkel járhatnak a fizikai intimitás szempontjából, a szexuális élmények egyediek, és számos különböző más tényező is befolyásolhatja azokat. A jól megválasztott élelmiszerekkel azonban hathatunk a potenciára, ezért következzen néhány étel, amelyeket érdemes szerelmi légyott előtt fogyasztani.
- Osztriga: Cinkben gazdag, ami fontos a tesztoszteron termeléshez és a spermiumok egészségéhez.
- Avokádó: Gazdag egészséges zsírokban és B6-vitaminban, amely segíthet a hormonok szabályozásában.
- Étcsokoládé: fenil-etil-amint (PEA) tartalmaz, egy természetes anyagot, amely beindítja az endorfinok felszabadulását, boldogság és izgalom érzetét keltve.
- Füge: Az ókori görögök és rómaiak a fügét a termékenység és a szeretet szimbólumának tekintették.
- Chili paprika: Kapszaicint tartalmaz, amely fokozhatja a pulzusszámot, és endorfinok emelkedését idézheti elő, így az ember energikusabbá és vidámabbá válik.
Hogy a siker ne maradjon el, mutatunk ezekkel az alapanyagokkal néhány finom fogást receptekkel, így sok-sok afrodiziákumot vihettek be a szervezetetekbe. Hátha kedvet kapsz valamelyikhez, hogy elkészítsd, és megleped kedvesed néhány finom falattal Valentin napon!
Grillezett osztriga citrommal és fokhagymás vajjal
Hozzávalók: osztriga, citromlé, fokhagyma, vaj, só, bors.
Elkészítés: Az osztrigát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd nagy lángon grillezzük 2-3 percig, amíg sercegni kezd. Egy külön serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és belekeverjük a fokhagymát, a citromlevet, a sót és a borsot. A fokhagymás vajas keveréket rákanalazzuk az osztrigára, és azonnal tálaljuk.
Avokádó és csokoládé mousse
Hozzávalók: érett avokádó, étcsokoládé, juharszirup, vaníliakivonat és kókuszkrém.
Elkészítés: Az étcsokoládét felolvasztjuk. Turmixgépben turmixold simára az avokádót, az olvasztott csokoládét, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a kókuszkrémet. Hűtőbe tesszük 30 percre, majd tálaljuk.
Grillezett füge mézzel és balzsamecettel
Hozzávalók: friss füge, méz, balzsamecet és kecskesajt.
Elkészítés: A fügét félbevágjuk és megkenjük méz és balzsamecet keverékével. A fügét mindkét oldalon 2-3 percig grillezzük, amíg el nem kezdenek puhulni és karamellizálódni. A fügét morzsolt kecskesajttal megkenve tálaljuk.
Fűszeres csokoládéba mártott eper
Hozzávalók: eper, étcsokoládé, chilipor és tengeri só.
Elkészítés: Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Szórjuk meg chiliporral és tengeri sóval, majd tegyük az epret egy zsírpapírra, hogy megdermedjen.
Oyster Rockefeller
Hozzávalók: osztriga, spenót, zsemlemorzsa, vaj, Pernod (ánizslikőr) vagy abszint, fokhagyma, medvehagyma, kemény tejszín és reszelt parmezán sajt.
Elkészítés: Az osztrigát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kősóágyra helyezzük egy tepsibe. Egy külön serpenyőben pároljuk a spenótot, a zsemlemorzsát, a vajat, az ánizslikőrt vagy az abszintot, a fokhagymát és a medvehagymát, amíg a spenót megfonnyad. Keverd hozzá a kemény tejszínt és a reszelt parmezán sajtot. A keveréket kanalazd az osztrigára, majd előmelegített sütőben süsd 10-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ceviche avokádó és garnélarák
Hozzávalók: garnélarák, limelé, koriander, lilahagyma, jalapeño, avokádó és só.
Elkészítés: A garnélarákot forrásban lévő vízben rózsaszínűre főzzük, majd jeges vízben sokkoljuk, hogy leállítsuk a főzést. Egy tálban keverjük össze a főtt garnélarákot lime levével, korianderrel, lilahagymával, jalapenóval, kockára vágott avokádóval és sóval. Hagyd a keveréket pácolódni a hűtőszekrényben 30 percig, majd tálald tortilla chipsekkel vagy pirítós kenyéren.
Grillezett őszibarack balzsammázzal és kéksajttal
Hozzávalók: őszibarack, balzsamecet, cukor, kéksajt és darált dió.
Elkészítés: Az őszibarackot félbevágjuk, magját kivesszük. Egy kis serpenyőben a balzsamecetet és a cukrot addig keverjük, amíg szirupos mázat nem kap. Az őszibarackot vágott oldalukkal lefelé grillezzük 2-3 percig, amíg el nem kezd puhulni és karamellizálódni. Az őszibarackot morzsolt kéksajttal és darált dióval megkenve, balzsammázzal tálaljuk.
Fűszeres étcsokoládés trüffel
Hozzávalók: étcsokoládé, tejszín, sózatlan vaj, chilipor és tengeri só.
Elkészítés: Egy serpenyőben addig hevítsd a tejszínt, amíg el nem kezd forrni. Öntsd a tejszínt az apróra vágott étcsokoládéra, és hagyd állni egy percig, hogy a csokoládé felolvadjon. A sótlan vajat, a chiliport és a tengeri sót keverd simára. Hűtsd le a keveréket a hűtőszekrényben, amíg megszilárdul, majd készíts kis golyókat. A trüffeleket tetszés szerint megforgatod kakaóporban vagy apróra vágott dióban.
Reméljük, hogy ezek a receptek inspirálnak, és megalapozzák a Valentin-napi ünneplést! Fontos azonban megjegyezni, hogy mindenkinek más a tapasztalata, és ami egyeseknél működik, az nem biztos, hogy másoknál működik. A legfontosabb, hogy nyíltan kommunikálj a partnereddel, legyen kellemes a hangulat, és érezd jól magad. Ne feledd, az étel csak az intimitás egyik aspektusa – a partnereddel megosztott kapcsolat és szeretet teszi igazán különlegessé az élményt.